Pakketbrievenbussen

Steeds meer huizen en bedrijven hebben een pakketbrievenbus. Online winkelen wordt steeds populairder. Steeds meer aankopen worden tegenwoordig online gedaan. Een groeiende groep klanten vindt het prettig om aankopen via het internet te doen zodat ze kunnen winkelen op een moment dat het hen het beste uitkomt. Je bent immers niet afhankelijk van openingstijden van een winkel. Online shoppen kan op ieder moment, al is het midden in de nacht. Maar het probleem is vervolgens wel dat je thuis moet zijn om het pakket in ontvangst te nemen. Een pakketbrievenbus kan dan een goede oplossing zijn. Deze handige grote brievenbussen zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen.

Wat is een pakketbrievenbus?

Een pakketbrievenbus is een speciale postbus waar ook pakketten in kunnen worden gedeponeerd. Een gewone brievenbus heeft hiervoor meestal een te smalle opening en een te kleine inhoud. In een pakketbus kan de bezorger het pakket deponeren zodat je niet thuis hoeft te zijn om het in ontvangst te nemen. Dit is ideaal als je afgelegen woont en het niet altijd mogelijk is om een pakket bij de naaste buren te laten bezorgen. Ook als je gewoon liever niet wilt dat buren jouw pakketten in ontvangst nemen is een pakketbrievenbus kopen een prima oplossing. Het komt immers best vaak voor dat mensen niet of nauwelijks contact hebben met de buren. Ook ruzies tussen buren komen natuurlijk voor, en dan wil je niet dat een bezorger een voor jou bedoeld pakket uitgerekend bij deze buren aflevert. Zij kunnen het pakket immers achterhouden en volhouden dat ze het niet hebben ontvangen. Als je dit soort onaangename taferelen wilt voorkomen, dan koop je gewoon een pakketbrievenbus zodat je pakjes op ieder gewenst moment gewoon bij je thuis kunnen worden afgeleverd.

Een uitkomst voor bedrijven

Bij een bedrijf is op sommige momenten niemand aanwezig. Denk aan de zaterdag waarop veel bedrijven gesloten zijn. En als je een eenmanszaak hebt dan ben je wellicht ook niet altijd op kantoor omdat je klanten bezoekt of opdrachten op locatie uitvoert. Dan is een grote brievenbus ideaal. Dan kan de post ook gewoon bezorgd worden als er niemand bij het bedrijf aanwezig is. Ook bij een sluiting in verband met vakantie is een pakketbrievenbus een prima oplossing. Veel pakketbrievenbussen hebben een anti diefstalsysteem zodat de post niet door onbevoegden kan worden gestolen. Niet alleen gewone post kan in deze pakketbrievenbus worden gedeponeerd, maar ook kleinere pakketten. Dit is ook prettig voor de postbezorger, die nogal eens bij een brievenbus komt waar een pakketje nét niet in past. Dan moet de postbode aanbellen in de hoop dat er iemand aanwezig is om het pakketje alsnog te kunnen afleveren. Als dat niet het geval is moet hij of zij het pakket weer meenemen om het de volgende dag met de pakketbezorger mee te geven. Dit is niet alleen voor de postbode vervelend, maar ook voor jou als je dringend zit te wachten op de aflevering van een pakket.

Kan ik als particulier ook gebruik maken van een pakketbrievenbus?

Een pakketbrievenbus wordt niet alleen door bedrijven gebruikt. Omdat steeds meer mensen online winkelen, worden er steeds vaker pakketten bij particulieren bezorgd. Diverse bezorgdiensten rijden dagelijks door het hele land om bestellingen van webwinkels af te leveren, het liefst in een pakketbrievenbus. Veel van dit soort bedrijven adverteren met de slogan “vandaag besteld, morgen in huis”. Maar als je toevallig die dag net niet thuis bent is het vervelend als de bezorger voor niets aan de deur komt en dus nog een keer terug moet komen. Of erger nog: je pakket ophalen bij een pickup point met openingstijden die niet overeenkomen met de momenten waarop jij vrij bent. Kortom: een brievenbus voor grote pakketten kan ook voor een particulier een uitkomst zijn. Met een pakketbrievenbus ben je ook niet meer afhankelijk van de welwillendheid van buren om een pakje voor je aan te nemen. Alleen wanneer voor een zending getekend moet worden kan deze natuurlijk niet in de pakketbrievenbus worden gedeponeerd omdat het noodzakelijk is dat de bezorger een bewijs van aflevering kan laten zien aan de hand van een paraaf of handtekening.

Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en afmetingen

Als je een brievenbus voor pakketjes wilt kopen dan kun je kiezen uit diverse modellen pakketbrievenbussen. Ook zijn deze brievenbus pakketten verkrijgbaar in diverse kleuren. Je kunt dus een kleur kiezen die opvalt of juist een kleur die wat discreter is. Dit hangt natuurlijk van je persoonlijke voorkeur af. Stel dat er meerdere bedrijven in een pand zijn gevestigd kan er voor verschillende kleuren pakketbrievenbus worden gekozen om vergissingen te voorkomen. Of juist voor eenheid zodat het geheel er qua uitstraling netter uitziet. Waar je ook voor kiest, je kunt op deze website een keuze maken uit diverse modellen pakketbrievenbussen. Je kunt daarnaast kiezen voor een brievenbus voor pakketten met een diefstalbeveiliging. Dit is natuurlijk een belangrijk voordeel, want het komt helaas voor dat poststukken of pakketten uit een brievenbus worden gestolen. De dief denkt soms zaken van waarde te kunnen stelen uit een pakketbrievenbus, zoals bankpassen en creditcards. Dan is het een prettig idee om te weten dat je kunt kiezen voor een pakketbrievenbus met een beveiliging tegen diefstal zodat je zeker weet dat post en pakketjes veilig zijn totdat je zelf de brievenbus leegt.

Is een brievenbus voor pakketten veilig?

Misschien vraag je je af of een pakketbrievenbus veilig is in gebruik. Door gebruik te maken van een pakketbrievenbus kies je niet allen voor gemak, deze brievenbussen zijn ook veilig en je hoeft niet bang te zijn dat je pakket gestolen wordt. Een pakketbrievenbus beschikt namelijk over speciale beveiliging zodat hij niet kan worden geopend door onbevoegden. Steeds meer bedrijven en particulieren kiezen dan ook voor deze oplossing. Het feit dat steeds meer mensen zowel zakelijk als privé online aankopen doen die ze vervolgens thuis laten bezorgen zal daar zeker aan bijdragen. Steeds vaker worden spullen thuis bezorgd en dan is een pakketbrievenbus echt een uitkomst. Je kunt op deze pagina direct de verschillende brievenbussen voor pakketten met elkaar vergelijken.

Vragen en advies

Kies de pakketbrievenbus die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een pakketbrievenbus? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links